Close

Om

Entreprenörskollo är ett läger för unga mellan åttan och nian. Här får deltagarna genomföra ett riktigt projekt som alla skapar tillsammans och sedan säljer och gör nåt roligt och meningsfullt för pengarna man tjänar. 

Vad är Entreprenörskollo?

På Entreprenörskollo har man kul, jobbar med projekt, lär känna kompisar, gör studiebesök och möter yrkesverksamma som medverkar till att ge unga en inblick i arbetslivet. Under lägret ansvarar deltagarna för matlagning och kvällsaktiviteter. Alla är med och organiserar, planerar och genomför en projektuppgift från en ”riktig” uppdragsgivare under eget ansvar och med stöd av våra ledare.

Vill skapa framtidstro

Entreprenörskollo startades av företagare år 2006 och har med en beprövad pedagogisk metod genomfört över 20 läger i Jämtland, Rosengård och Rinkeby. Entreprenörskollo har uppmärksammats av Dagens Industri och Svenskt Näringsliv samt blivit omnämnt som Sveriges bästa integrationsprojekt. Arrangörerna vill skapa en framtidstro för unga och sprida en härlig känsla av att ”då jag har gjort vet jag att jag kan” och öka ungas intresse för entreprenörskap. Entreprenörskollo ska inspirera unga till ökad företagsamhet.

Exempel på samarbetsparters: NCC, Sveriges Byggindustrier, Skistar, Swedbank.

När gnistan tänds och deltagarna känner att "Jag gjorde, jag kan" visar sig hela själen i Entreprenörskollo.

Lars Ahlin
Lars AhlinFöretagare och grundare Entreprenörskollo
För vem?

Vänder oss till dig som är 14-16 år och som tillhör SDF Östras skolområde – Bergsjön, Kortedala, Gamlestan och är mellan åttan och nian på sommarlovet. Entreprenörskollo har plats för 14 ungdomar.

När och var?

Den 24 juli – 2 augusti 2017 (10 dagar). Platsen är i Bergsjön/Angered.

Gratis kollo

Deltagande är kostnadsfritt och finansieras av samarbetspartners.

Varför Entreprenörskollo?
  • kul på sommarlovat
  • nya kompisar
  • lära sig driva projekt
  • lära sig ta betalt
  • utbildade ledare
  • trygg miljö

Samarbetspartners